Cautare

2042 de rezultate pentru "sectii votare speciale" (2.96 secunde)
Potrivit hotararii BEC, primarii si viceprimarii nu vor putea sa fie alesi ca insotitori in cabina de vot de catre alegatorii care, din motive temeinice constatate de presedintele biroului electoral al sectiei de votare, nu pot sa voteze singuri.
Astfel, concomitent cu instruirea reprezentantilor partidului in sectiile de votare, PRM intocmeste, in aceasta perioada, listele de candidaturi la primarii si consilii locale. Potrivit presedintelui PRM Constanta, Radu Comanici, "80% din reprezentantii sectiilor de votare au mai participat la procese electorale si cunosc deja mecanismul".
Jurnalistii constanteni au trebuit sa duca o adevarata munca de convingere, duminica, in ziua alegerilor locale, pentru a o convinge pe presedinta Biroului Electoral Judetean Constanta, Cristina Ghernaja, sa ofere informatii in timp real despre procesul de votare.
Reprezentantii partidelor, dar si mai multi candidati independenti, sustin ca au fost aflate codurile numerice personale ale multor galateni, in numele carora au votat alte persoane cu complicitatea unor membri ai sectiilor de votare.
Motivez acest lucru deoarece pentru fiecare sectie de votare au fost repartizate, la cererea lui Ion Ionita, decat cate 2 stampile de vot. ... Din aceasta cauza, multi oameni s-au enervat si au plecat din sectiile de votare.
La un numar de 217.243 de voturi valabil exprimate pentru functiile de consilieri judeteni reprezentantii sectiilor de votare au considerat ca se impune anularea a 18.888 de buletine de vot.
De asemenea, pana in 30 septembrie vor trebui delimitate sectiile de votare.
"Ghidul face parte din planul de comunicare stabilit de Ministerul Afacerilor Externe pentru informarea cetatenilor romani din afara granitelor tarii, pentru a le aduce la cunostinta noua procedura de votare, aferenta votului uninominal", precizeaza comunicatul.
In sprijinul acuzatiilor aduse, Vanghelie a prezentat lista Biroului Electoral al Sectiei de votare nr.
"suveica", prin care un alegator platit de un partid intra in sectia de vot cu un buletin deja stampilat si iese afara cu cel primit de la membrii sectiei pentru votare, "tipografia", care consta in distribuirea unui numar mai mare de buletine de vot decat cel real, prin tiparirea ilegala a unor buletine de vot introduse clandestin in sectia de vot de catre un membru al biroului, "camasa albastra", in care alegatorul deja platit intra in cabina solicitand un insotitor sau"urna mobila" folosita abuziv sau in exces, in urma a unor repetate solicitari in scris.
Chestiuni de acest gen le-au scapat membrilor sectiilor de votare", a declarat purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhulet. El a precizat ca erorile constatate au fost cauzate "probabil" de oboseala membrilor sectiilor de votare.
Dupa sase ore de la start, procesul de votare s-a incheiat. ... Sase ore a durat procesul de votare, toti cei peste 1.700 de delegati exercitandu-si optiunea.
Dupa sase ore de la start, procesul de votare s-a incheiat. ... Sase ore a durat procesul de votare, toti cei peste 1600 de delegati exercitandu-si optiunea.
,,Semnalam ca prin proiect nu se precizeaza care este modalitatea prin care centralizatorul electronic al datelor din listele electorale transmise de catre Ministerul Administratiei si Internelor, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe, reprezentantelor diplomatice si consulare poate preveni frauda electorala, prin exercitarea dreptului de vot catre aceeasi persoana, atat prin corespondenta, cat si la sectiile de votare din tara.
Reprezentantii partidului din sectiile de votare vor avea, din nou, sarcina sa introduca in urne cat mai multe buletine de vot in locul celor care nu se prezinta la votare.
Iar astazi un numar destul de mare de presedinti ai sectiilor de votare au primit sms-uri, evident din surse PDL, prin care erau atentionati ca referendumul este ilegal iar prezenta lor la sectiile de votare poate fi sanctionata.
Mai mult, luand in calcul precedentele organizarii concomitente de alegeri si referendumuri, in 2009 si in 2007, este evident faptul ca vor exista cheltuieli pentru organizarea de birouri electorale (ale sectiilor de votare) diferite, necesare sustinerii fiecaruia dintre tipurile de alegeri.
In sectiile de votare vor exista trei urne: ... Un alt aspect ingrijorator este legat de intentia PDL de a introduce in sectiile de votare procurori, nu numai judecatori.
De asemenea, trebuie sa reglementam componenta birourilor electorale ale sectiilor de votare, pentru ca in momentul acesta este un ghiveci.
Esantionul este probabilist, cu alocare proportionala a respondentilor in functie de marimea sectiilor de votare, cu selectie aleatoare a gospodariilor in cadrul sectiilor de votare si a respondentilor in cadrul gospodariilor.
google-analytics.com